Ik zie je bij het meer

Femsbookshelf 17 december 2023
3,5*
---
Ik zie je bij het meer is het eerste boek van Carley Fortune dat ik lees. Haar eerste boek (Every summer after) staat al een tijdje op mijn TBR omdat ik er al zoveel goeie dingen over hoorde, maar ik was er helaas nog niet toe gekomen. In Ik zie je bij het meer leren we Fern en Will kennen, zowel tijdens hun dag die ze samen doorbrachten tien jaar geleden als in het heden. Door die twee tijdlijnen naast elkaar zie je heel mooi hoe ze in tussentijd veranderd en gegroeid zijn, door gebeurtenissen in hun leven, in hun omgeving en door hun eigen persoonlijke keuzes. Hun persoonlijkheid, sterktes, zwaktes en persoonlijke groei worden naar mijn mening realistisch neergezet. Persoonlijk had ik wat moeite met de “insta-love-trope”, ik vond het moeilijk te geloven dat die ene dag zoveel invloed op beide personages heeft gehad, waardoor ik sommige stukken van het verhaal wat snel vond gaan. Ik denk dat dat misschien nog wat beter had kunnen uitgewerkt worden. De schrijfstijl van Carley Fortune is echter heel erg vlot en maakt je nieuwsgierig om verder te lezen door kleine verwijzingen naar informatie waar je als lezer nog niet van op de hoogte bent. Het plot gaat ook dieper dan enkel een romantisch plot en thema’s als mental health, rouw, omgaan met teleurstellingen, familiebanden, vriendschap, je eigen weg zoeken… hebben ook een grote plaats in het verhaal, wat ik absoluut waardeer in een rom-com.

Hoewel ik niet alle plotkeuzes even nodig vond voor het verhaal en de insta-love trope misschien minder mijn ding is, heb ik zeker wel genoten van het verhaal door de schrijfstijl en diepgang en blijf ik heel nieuwsgierig naar haar debuut. Toevallig zag ik vorige week dat ze volgend jaar ook weer een nieuw boek uitbrengt en ook deze komt zeker op mijn TBR!

Meer recensies van Femsbookshelf