The things we leave unfinished

Femsbookshelf 17 december 2023
Na alle hype rond Fourth Wing de afgelopen maanden, was ik wel heel erg benieuwd naar dit boek. Het stond al een tijdje op mijn radar en nu Zomer&Keuning de Nederlandse vertaling heruitgaf, was het het perfecte moment om het te lezen. En ik moet zeggen, ik ben echt zeer aangenaam verrast! Rebecca Yarros heeft een heel fijne en vlotte schrijfstijl, waarbij ze in dit boek meerdere verhaallijnen en -perspectieven afwisselt. In het heden lees je over Georgia, hoe ze probeert haar leven terug op te nemen na haar scheiding en het daarbij moeilijk vind om anderen te vertrouwen, en Noah, die het verhaal van Georgia’s overgrootmoeder moet zien af te maken. In het verleden keer je terug naar de tweede wereldoorlog en lees je hoe Scarlett, Georgia’s overgrootmoeder, en haar grote liefde Jameson elkaar ontmoeten en samen proberen te overleven in een heel onzekere tijd. Vanaf de eerste pagina’s neemt Rebecca Yarros je mee in een romantisch, emotioneel en intens verhaal. De personages zijn op zo’n manier geschreven dat het erg makkelijk is om met hen mee te leven en ook de chemie tussen de personages is heel geloofwaardig en voelbaar. Dit boek is een rollercoaster van emoties en dan heb je het einde nog niet eens gelezen. Dit is zeker geen standaard romantische feelgood, maar dat is naar mijn mening alleen maar goed en dat maakt het boek voor mij absoluut een aanrader binnen het genre!

4,5*

Bedankt uitgeverij Zomer&Keuning voor het recensie-exemplaar!

Meer recensies van Femsbookshelf