De Tijdmachine
Thomas van Grinsven, Rutger Vink (Furtjuh) en hun hond Paco maken ook in ‘De Tijdmachine’ weer de nodige spannende avonturen mee. Niet alleen is het een spannend verhaal, maar het is ook een pageturner over vriendschap.
Voor ik ga beginnen wil ik een compliment maken voor de fantastische illustraties en strips in het boek. Sabine van der Stadt weet op de juiste manier niet alleen de sympathieke helden weer te geven, maar ook de situaties waar zijn in belanden. Klasse!
Als eerste vanwege de ontwikkeling die het verhaal doormaakt. In het tweede deel van de avonturen van Rutger, Thomas en Paco worden enkele interessante spanningsvelden toegevoegd. Waar in het eerste deel het verhaal beeldend is, is het nu door boeiende interacties spannender en overtuigt het meer.
Paco groeit ook als personage. Daardoor ontstaan er mogelijkheden in het verhaal en die worden ook gebruikt. En dat geldt niet alleen voor de sympathieke hond. Er zijn ook andere verhaalfiguren die zich ontwikkelen, waardoor het conflict interessanter wordt.
Daarnaast is de fantasie in het verhaal geweldig! Waar ik zelf enorm van genoten heb zijn de situaties in het oude Egypte en de tijd van de dinosaurussen waarin de helden van het verhaal belanden. Spanning wordt op een afgewisseld met humor en vriendschap, waardoor het een heerlijk verhaal is om te lezen.
Maar welke boodschap willen de auteurs hun lezers meegeven? In mijn ervaring willen ze het volgende laten zien. Vriendschap is tijdloos. Deze verbondenheid tussen mensen onderling en hun huisdier is sterk. Het kan iemand plezier bieden, behouden voor narigheid, steun bieden in een hachelijke situatie. Door hun spannende avonturen in verschillende tijdvakken laten ze niet alleen zien hoe sterk hun onderlinge band is, maar ook hoe tijdloos, mooi en sterk vriendschap is.
Dus is ‘De Tijdmachine’ niet alleen een spannend vervolg op ‘De Magische Halsband’, maar ook een bewijs van de ontwikkeling van het verhaal en de helden. Ongetwijfeld gaan de jonge volgers van Rutger Vink en Thomas van Grinsven genieten van het boek. Het is een creatief eerbetoon aan vriendschap en verdient een plek in iedere boekenkast en bibliotheek.