Nog lang nagenieten!
Als de jonge Senegalese schrijver Diégane, die in Frankrijk studeert, voor de tweede keer hoort over een literaire klassieker die een landgenoot van hem schreef in 1938 en deze in handen krijgt, wil hij de schrijver hiervan zien te vinden.
Het wordt een zoektocht via een overdracht aan verhalen van mensen die hem hebben gekend.
De verhalen brengen hem naar Frankrijk, Argentinië en Senegal. In deze landen heeft de mysterieuze schrijver zijn tijd doorgebracht voor en nadat het boek eerst werd bejubeld om vervolgens hem te beschuldigen van plagiaat en er een racistische haatcampagne werd gevoerd.
Het boek bevat drie boeken onderverdeeld in hoofdstukken, en laat zich makkelijk lezen.
Via mooie zinnen en wat mystieke verhalen beleef je het boek in plaats van dat je het leest en is het moeilijk weg te leggen.
De overgangen van personages zijn makkelijk te volgen, soms moet je even wat verder of teruglezen om te weten welke ik persoon er aan het woord is maar dit was verre van storend.
Het boek laat een grote indruk achter, en leent zich om nogmaals te lezen om het nogmaals te ervaren.