De beste en verrassendste uit de reeks met vele plottwists tussen alle lovestories in de andere delen
Het tweede boek in de reeks “Zeven Zussen” en het boek met zus Ally in de hoofdrol. Ally, de succesvolle zus met vele talenten, aldus Maia in het vorige boek. Ally is echter verrassend nuchter en ook deze verhaallijn is mijns inziens verrassend. Het verhaal start met het overlijden van Pa Salt maar is toch interessant omdat Ally’s perspectief rondom deze gebeurtenis anders is dan die van Maia. Gezien Ally direct in het boek Theo ontmoet had ik weer een “lovestory” verwacht, echter volgen er vele plottwists in dit boek! Let op: spoilers.
Waar het eerste boek soms een sprookje lijkt, waarin alles goed gaat en goed afloopt, komt het overlijden van Theo als donderslag bij heldere hemel. Dit maakt het boek geloofwaardiger en ook is er meer aandacht besteed aan de rouwverwerking rondom Pa Salt. Ally’s karakterontwikkeling verloopt geleidelijk en met ups en downs en dit maakt het realistisch. Zo denkt Ally regelmatig aan Theo, aan het einde van het boek wordt het al minder maar toch wordt het nog regelmatig aangestipt.
Het lijkt erop alsof Riley geleerd heeft van zulke schoonheidsfoutjes en ook leest het prettig dat het heden en verleden elkaar meer afwisselen.
Het verhaal van Anna en Jens is ook een boeiend verhaal waarin Anna een heuse karakterontwikkeling doormaakt en is net als Ally te omschrijven als een sterke persoonlijkheid. Het verhaal rondom Pip is ook interessant en wederom met een droevig einde. Beide verhaallijnen geven een inkijk in het noord-west Europa uit vorige eeuw(en). Met Rileys vlotte schrijfstijl weet ze je te enthousiasmeren voor klassieke muziek en je kunt je nog uren vermaken met het googelen naar Peer Gynt, Solveig song en Grieg.
Ook de zwangerschap en het vinden van Ally’s directe familie kwam als een verrassing en gun je Ally enorm. Het boek eindigt prachtig en na 500+ bladzijdes heb je nog lang niet genoeg van Ally, en ik ben benieuwd of we ooit nog meer gaan lezen over Ally (samen met) & Willem!
+ vele plottwists
+ realistischer en geloofwaardiger dan het eerste boek