2 verhalen in een boek
Ik heb dit boek deels in het Nederlands en deels in het Engels gelezen, waarschijnlijk niet het meest handig om te doen. Ik vond het verder wel een mooi boek, met zware thema's: eenzaamheid en rouw.
Het eerste verhaal vond ik af en toe wat lastig te begrijpen, met name bij de stukken waarbij de personages elkaar begrepen zonder dingen uit te spreken, en dat wat niet werd uitgesproken, was voor mij niet altijd even duidelijk helaas. Wel vond ik het een mooi verhaal over omgaan met rouw, openstaan voor nieuwe liefde, ondanks de angst om weer kwijt te raken. Daarnaast vond ik het leuk om te zien hoe in dit verhaal de liefde dat wordt getoond via eten in meerdere Aziatische culturen wordt weergegeven.
Het tweede verhaal is mijn favoriet van de twee. Ik vond het een mooi verzonnen idee, dat je iemand nog even kan zien, als je op het juiste moment op de juiste plek bent, om toch een mooi afscheid te nemen. Ik vond dit verhaal mij ook meer raken, daarom dat ik deel 2 het mooist vond.