Zou verplichte kost moeten zijn voor iedereen

Floris Kleijne 09 juni 2022 Auteur
O, zit dat zo!

Als boek een krappe drie sterren. De schrijver herhaalt zichzelf eindeloos, begint met een bijna reactionair stereotype beschrijving van mannen en vrouwen, en voert die metafoor over Mars- en Venusbewoners tot in het potsierlijke door. En ook nog een belabberde haastvertaling.

Maar dat alles valt in het niet bij de inhoudelijke waarde. Herkenbaar alsof Gray door het raam heeft zitten kijken, leerzaam alsof ik nu pas voor het eerst iets van vrouwen snap, toepasbaar vanaf het eerste hoofdstuk, de eerste dag.

Zou verplichte kost moeten zijn voor elke man, vrouw of ander gender, relatie of niet. Zou ik graag 17 jaar geleden al hebben gelezen. Beter laat dan nooit.

Meer recensies van Floris Kleijne