Sophie Kinsella had gelijk!
Wat een leuk boek! Humoristisch, met leuke, grappige en lieve personages. Hilarische en vrolijke momenten maar ook een paar droevige. Dit alles leuk en mooi afgewisseld, maar soms ook alles direct achter elkaar. De iets te expliciete scenes hadden van mij niet gehoeven, zonder was het boek ook al leuk genoeg, maar het regelmatig geroepen ‘cowabunga’ was werkelijk hilarisch!
Het boek bespant eigenlijk maar een korte periode, het begint ergens in de herfst en eindigt vlak voor kerst, de epiloog drie maanden later niet meegerekend.
We maken kennis met de lieve Florence die in het begin nogal overkomt als een neuroot, maar wel een lieve neuroot. Door haar stiefmoeder wordt Florence naar een liefdescoach gestuurd, want die vindt dat Florence op haar 32e toch maar eens aan de man moet. De sessie bij de coach is grappig, Florence moet een lijst opstellen waar haar droomman aan moet voldoen, deze lijst staat meteen voorin het boek en bevat grappige dingen zoals het hetgeen hierboven al genoemd is maar ook heel simpel: is geestig.
Florence werkt al jaren in boekhandel Frisbee Books samen met de eigenaar Norris en haar collega Eugene. Omdat nu voor het tweede jaar achtereen de huur wordt verhoogd ziet Norris zich genoodzaakt hier actie op te ondernemen, nou ja hij luistert niet naar de goede suggesties die Florence heeft maar laat zijn neef komen en voor hem werken.
In de boekhandel ontmoet Florence Rory, al weet ze bij hun eerste ontmoeting nog niet zijn naam, deze man koopt een boek voor zijn moeder, bij Florence gaan alle radertjes draaien, en als hij haar dan ook nog mee uitvraagt…
Zoals gezegd leuke en hilarische passages volgen, we maken ook kennis met de jongere halfzussen van Florence waar ze mee samen woont, want ook die maken het een en ander mee. Fijne schrijfstijl en situaties die je zelf soms bijna niet kan bedenken maar die heerlijk beschreven zijn en je zit dus geregeld met een grote grijns op je gezicht te lezen.