Top vervolg!
In korte, soms wel heel korte, maar daardoor ook snelle hoofdstukken lezen we het verhaal van Jim Matteos die vervroegd van zijn soort van sabbatical terug moet keren. Er is namelijk een beruchte drugscrimineel ontsnapt uit de zwaarbewaakte staatsgevangenis. Deze ontsnapping wordt uitgebreid uit de doeken gedaan en dan zit je ook meteen in het verhaal. Want ja Jim moet gaan doordringen in de organisatie van deze Jorge Herreira.
Daarnaast is er ook nog een tweede verhaal, Jim wordt namelijk belaagd door bijzondere dromen en hij probeert erachter te komen op welke van zijn missies deze dromen betrekking hebben.
Soraya, zijn vriendin, met haar hackers kennis probeert ze zijn collega Tess en daarmee dus tevens de CIA te helpen, zowel in het geval van Jorge Herreira als in het geval van de bijzondere dromen.
Dan weer lezen we een hoofdstuk over Jim, dan weer over Jorge of zijn rechterhand, dan weer vanuit Soraya gezien. We bezoeken met de diverse personen dan ook verschillende plekken in de USA, Colombia en Mexico.
Tot meermaals toe werd ik verrast door een twist in het verhaal die ik niet zag aankomen en waarbij ik af en toe ook dacht ‘wow, ho, stop even kan het even wat rustiger aan?’. Maar nee dat gebeurde niet, ook het einde had ik niet zien aankomen, was het verrassend, jazeker, had ik het anders gehoopt of verwacht, ja ook dat…
Ik kan niet anders zeggen dat dit boek een top vervolg is op het eerste boek waarin ik kennismaakte met Jim Matteos en zijn collega’s.
Characters = 8 | Atmosphere = 9 | Writing Style = 9 | Plot = 9 | Intrigue = 9 | Logic = 9 | Enjoyment = 9 | Score 8.86 = 4 sterren