Levensecht en filmisch geschreven!
Een recensie schrijven over dit boek zonder spoilers te geven is best lastig. Het verhaal lijkt opgebouwd uit losse delen die hoegenaamd niets met elkaar te maken hebben. Maar dan ineens is daar de verbinding, de verrassing en verbazing zijn groot, hoe goed gedaan!
We leven in dit boek volledig mee met Puck, zij heeft een relatie met Abel, en we volgen de strubbelingen die ze heeft, ze wil namelijk absoluut geen kinderen. Later komt ze hiervan terug en samen met Abel krijgt ze Marnix, hij wordt te vroeg geboren en ook dan leef je volledig mee met Puck en haar man Abel. De ouders van Abel en zijn jongere halfbroer hebben ook een grote invloed in het verhaal, je leer hen dan ook aardig goed kennen, of je ze nu mag of niet dat is een ander verhaal.
Ineens maakt het verhaal een wending en volgen we Cees, een al wat oudere inspecteur bij de politie en belast met het oplossen van een moordzaak. Je denkt bij jezelf waar blijft Puck in dit verhaal? Dat antwoord laat nog even op zich wachten. De moord en het zoeken naar aanwijzingen en de gesprekken die Cees heeft met zijn collega en de mensen die met spreekt zijn goed weergegeven, je voelt je bijna onderdeel van het team van Cees. De dagboekfragmenten die je te lezen krijgt zijn soms te naar om over na te denken, maar voor de persoon die ze schreef zijn ze echt gebeurd, je krijgt mededogen en voelt verdriet voor deze persoon.
Cees belandt met zijn speurtocht in Griekenland en de race tegen de klok die dan plaatsvindt is zo filmisch geschreven dat ik het gewoon voor mijn ogen zag gebeuren!
Characters (Karakters)=8 | Atmosphere (Setting) = 8 | Writing style (Schrijfstijl) =8 | Plot (Plot) = 9 | Intrigue (Boeiend) = 8 | Logic (Geloofwaardig)= 8 | Enjoyment (Leesplezier) 9 | Score 8,29 = 4 sterren