Lezersrecensie
Aziatisch eten is altijd goed!
Ik liet mijn testproevers, aka man en puber, door het boek bladeren en op basis van de foto's wat plakkertjes te plaatsen. Ze hoefden niet te kijken naar bereidingstijden of ingrediënten, daar zou ik me wel over buigen.
Ze hadden nogal wat plakkertjes geplakt zodat ik daaruit een keuze kon maken. Ik koos voor gerechten uit vier van de vijf landen.
Als eerste maakte ik uit de Japanse keuken: Yaki Udon (blz 84). Udon noodles in een saus van groente en vlees. Dit was een recept voor 1 persoon dus dat vermenigvuldigde ik met 3 of met 2 net naar gelang het om het ingrediënt ging, een halve ui en een halve wortel werden dus 1 ui en 1 wortel. de 60 gram spitskool voor 1 persoon werd een zakje van 200 gram en de 80 gram magere rundersteak werd een kleine 300 gram biefstuk.
Ik zette alles klaar en maakte als eerste de saus. Het was geen moeilijk recept, alles komt altijd gewoon aan op dat je het klaar hebt staan, zeker bij wok gerechten.
Het smaakte prima en dit gerecht gaat zeker vaker gemaakt worden, dan kan er prima een heel bakje kastanjechampignons in plaats van de drie voor een persoon die in het recept stond.
Daarna maakte ik een Vietnamees recept, Xôi Gà (blz 150), een gerecht van kleefrijst en kip. Dit was een recept voor 4 personen en dat maakte ik dus ook zo klaar. Ik dacht als er wat over blijft dan is dat altijd wel lekker bij de lunch, nou daar bleef dus niets van over want het was gewoon erg lekker. Er stond in het recept dat de bereiding eenvoudig is, en dat is het ook wel, maar het kost wel even tijd aangezien je de kip zachtjes moet koken, laten afkoelen en dan met de hand in dunne reepjes moet trekken. Niet moeilijk dat klopt maar je moet de kip wel even laten afkoelen natuurlijk. Erbij dus kleefrijst, en rijst, welke soort dan ook, vinden wij altijd lekker. Ook dit recept mag blijven, maar wel met de notitie erbij dat het door het laten afkoelen niet echt geschikt is voor door de weeks.
Het volgende gerecht dat de keuken uitkwam was Kaas Buldak (blz 104) een gerecht uit Korea.
Een gerecht met inderdaad kaas! Geraspte mozzarella om precies te zijn. Nou wij zijn grote kaasliefhebbers dus dit trok ons wel aan. Naast kaas ging er nog kip en diverse kruiden en honing door. Er stond bij dat je met de scherpte van het gerecht kon variëren en kon aanpassen naar je eigen smaak, aangezien ik geen liefhebbers van pittig heb ik het aardig mild gehouden. Er moest namelijk 2 eetlepels Koreaanse chilipasta en 3 eetlepels Koreaanse chilivlokken en 1 theelepel chilipoeder doorheen. Dat deed ik dus niet, ik gebruikte enkel de chilipasta en gebruikte 1/4 theelepel chilipoeder. Het had een beetje pit, maar door de honing en kaas viel het alleszins mee. Erbij kookte ik wat rijst.
Als laatste kookte ik Hong Shao Rou (blz 54) een traditioneel Chinees gerecht van langzaam gegaard buikspek. Op de foto zag dit er erg rood uit, bij mij was het gewoon bruin. Het smaakte heerlijk. Ook dit is een gerecht wat even tijd nodig heet, het moet namelijk op een lage temperatuur 1,5 uur sudderen, als je een snelkookpan hebt kan het ook daarin en dan duurt het slechts 15 minuten. Die heb ik niet dus wij moesten gewoon geduld hebben. Erbij aten we natuurlijk weer lekker rijst.
Lees mijn blog voor foto's bij deze recensie: https://www.hebban.nl/spot/chicklovebooks/nieuws/kookboekrecensie-easy-asian-cooking
Ze hadden nogal wat plakkertjes geplakt zodat ik daaruit een keuze kon maken. Ik koos voor gerechten uit vier van de vijf landen.
Als eerste maakte ik uit de Japanse keuken: Yaki Udon (blz 84). Udon noodles in een saus van groente en vlees. Dit was een recept voor 1 persoon dus dat vermenigvuldigde ik met 3 of met 2 net naar gelang het om het ingrediënt ging, een halve ui en een halve wortel werden dus 1 ui en 1 wortel. de 60 gram spitskool voor 1 persoon werd een zakje van 200 gram en de 80 gram magere rundersteak werd een kleine 300 gram biefstuk.
Ik zette alles klaar en maakte als eerste de saus. Het was geen moeilijk recept, alles komt altijd gewoon aan op dat je het klaar hebt staan, zeker bij wok gerechten.
Het smaakte prima en dit gerecht gaat zeker vaker gemaakt worden, dan kan er prima een heel bakje kastanjechampignons in plaats van de drie voor een persoon die in het recept stond.
Daarna maakte ik een Vietnamees recept, Xôi Gà (blz 150), een gerecht van kleefrijst en kip. Dit was een recept voor 4 personen en dat maakte ik dus ook zo klaar. Ik dacht als er wat over blijft dan is dat altijd wel lekker bij de lunch, nou daar bleef dus niets van over want het was gewoon erg lekker. Er stond in het recept dat de bereiding eenvoudig is, en dat is het ook wel, maar het kost wel even tijd aangezien je de kip zachtjes moet koken, laten afkoelen en dan met de hand in dunne reepjes moet trekken. Niet moeilijk dat klopt maar je moet de kip wel even laten afkoelen natuurlijk. Erbij dus kleefrijst, en rijst, welke soort dan ook, vinden wij altijd lekker. Ook dit recept mag blijven, maar wel met de notitie erbij dat het door het laten afkoelen niet echt geschikt is voor door de weeks.
Het volgende gerecht dat de keuken uitkwam was Kaas Buldak (blz 104) een gerecht uit Korea.
Een gerecht met inderdaad kaas! Geraspte mozzarella om precies te zijn. Nou wij zijn grote kaasliefhebbers dus dit trok ons wel aan. Naast kaas ging er nog kip en diverse kruiden en honing door. Er stond bij dat je met de scherpte van het gerecht kon variëren en kon aanpassen naar je eigen smaak, aangezien ik geen liefhebbers van pittig heb ik het aardig mild gehouden. Er moest namelijk 2 eetlepels Koreaanse chilipasta en 3 eetlepels Koreaanse chilivlokken en 1 theelepel chilipoeder doorheen. Dat deed ik dus niet, ik gebruikte enkel de chilipasta en gebruikte 1/4 theelepel chilipoeder. Het had een beetje pit, maar door de honing en kaas viel het alleszins mee. Erbij kookte ik wat rijst.
Als laatste kookte ik Hong Shao Rou (blz 54) een traditioneel Chinees gerecht van langzaam gegaard buikspek. Op de foto zag dit er erg rood uit, bij mij was het gewoon bruin. Het smaakte heerlijk. Ook dit is een gerecht wat even tijd nodig heet, het moet namelijk op een lage temperatuur 1,5 uur sudderen, als je een snelkookpan hebt kan het ook daarin en dan duurt het slechts 15 minuten. Die heb ik niet dus wij moesten gewoon geduld hebben. Erbij aten we natuurlijk weer lekker rijst.
Lees mijn blog voor foto's bij deze recensie: https://www.hebban.nl/spot/chicklovebooks/nieuws/kookboekrecensie-easy-asian-cooking
1
Reageer op deze recensie