Een gegeven paard..

Fransh56 22 maart 2025
Volgens de oude volkswijsheid mag je een gegeven paard niet in de bek kijken.

Gerwin van der Werf schreef de Krater, een leuke novelle over een broer en zus die hun jongste broertje meenemen naar een krater om hem wat te activeren.
Dit boek is dus ,als ik het goed begrijp ,de winnaar van een wedstrijd.Een boek dat een jury heeft uitgekozen. Ik vraag me wel eens af of de auteur bij zijn verhaal rekening heeft gehouden met de smaak van de jury omdat hij natuurlijk graag dit boek voor een groot publiek beschikbaar zou hebben.
Is dit nu een authentieke van der Werf of een soort “ compromis “om die jury te paaien ? Ik ben dankbaar voor het geschenk en las het uit ( in tegenstelling tot sommige andere boekenweekgeschenken)Een leuk verhaal, zonder meer maar er worden in het verhaal, naar mijn idee wat modieuze termen gebruikt die eerder bedoeld leken voor de jury dan voor het publiek waardoor het plot en verhaallijnen misschien iets “ te vol “ zitten voor deze omvang.
Het is een leuk boek, maar om iets over het werk van Gerwin van de Werf te kunnen zeggen zou ik een ander boek van hem te lezen. Als dit de bedoeling is geweest is het zonder meer geslaagd.

Meer recensies van Fransh56