En het werd zomer
Het boek 'wonderjaren' is niet onmiddellijk terug te vinden maar het ISBN- nummer en barcode komen overeen met het boek 'En het werd zomer' van Irma Hardie, dat ik las. Een proloog op de televisieserie 'Eigen kweek'.
Op de achterflap staat: 'Het geestige boek bij de topserie Eigen kweek'. Jos Welvaert, een jonge twintiger die op de aardappelboerderij van zijn vader werkt, voelt zich slecht in zijn vel. In de liefde heeft hij weinig succes en het lijkt wel of de hippe seventies aan hem voorbij gaan. Van Dolle Mina's, wiet of disco schijnt het ingedommelde dorpje Wijtschate nog nooit gehoord te hebben. Ook zijn buurjongen Lucien snakt naar iet exotisch om zijn saaie boerenleven te kleuren. Tot plots de frisse, vrijgevochten Ria in het Heuvelland komt logeren.
Deze achterflap tekst vat het verloop van het verhaal, dat naar mijn aanvoelen traag op gang komt, samen. Mijn verwachtingen lagen erg hoog na het zien van de serie. Doch ben ik na het lezen van dit boek niet helemaal overtuigd. Pas naar het einde toe komt er 'actie' in het verhaal, wat snel op een 'einde' loopt. Het laatste hoofdstuk zorgt voor een mooie, leuke afronding.
**Een ontspannend boek, ideaal als vakantieliteratuur.
**Een ontspannend boek, ideaal als vakantieliteratuur.