Klassieker. Heerlijk om te lezen. Niet in alle opzichten fantastisch.

FreekvL 04 april 2025
Het Bernini mysterie -- Angels & Demons -- blijft toch een klassieker voor me. De plot is briljant, het verhaal iets teveel een formule (bleek later pas: er is b.v. één uitvoerende schurk en iemand achter de schermen die hem aanstuurt, altijd een aantrekkelijke jonge vrouw naast hem terwijl er verder niets op het amoureuze vlak gebeurt), maar het leest als een trein en je leert ook nog veel (over het Vaticaan, b.v. over de Zwitserse Garde en de bibliotheken).
Misschien is vier sterren meer terecht, maar de vijf die ik toe ken staan voor het plezier dat het boek me gaf (net als de Davinci Code, overigens). Wat niet zo geloofwaardig is, is dat die ene ingehuurde misdadiger al die complexe taken in korte tijd allemaal kan uitvoeren. Maar de plot, hè.

Meer recensies van FreekvL