DE KRATER. Een gat van onpeilbare diepte.

Frits 07 april 2025
Eindelijk! Het kostte wat moeite — de blauwe internetboekhandel werkte niet bepaald mee — maar toen de boekenweek allang voorbij was, klepperde daar ineens de brievenbus. Hebbes: De Krater! Een eigentijds verhaal, zo te zien.
Het gaat over drie jonge mensen die, tegen wil en dank, op zoek gaan naar een mysterieuze krater in Duitsland. Ooit zou daar – héél lang geleden – een meteoriet zijn neergestort. Op weg naar dat gat van onpeilbare diepte volgen we de gesprekken in de auto. En daar wordt wat afgepraat! Vooral in hedendaags taalgebruik, inclusief een drieletterwoord dat vaak terugkomt. Ook geldgebrek speelt een rol (herkenbaar, toch?).
Ik heb veel geleerd — vooral over de jongere generatie.
De Krater was trouwens gratis, een cadeautje van de boekhandel. Volgende keer kies ik weer zelf een boek uit, maar toch: chapeau voor Gerwin van der Werf. Knap schrijfwerk en opvallend goed inlevingsvermogen!

Meer recensies van Frits