GERAFFINEERD! LEZEN VAN ‘DE LAST’ IS GEEN LAST

Frits 01 december 2024
Vreemd, die ‘ik.’ Hij wil er een jaar tussenuit – een sabbatical, noemt hij het. Zijn vrouwelijke leerlingen kunnen hun ogen niet van hem afhouden, maar hij is er klaar mee. Hij vertrekt naar Niemandsland. Weg van de polonaise aan zijn lijf, op zoek naar stilte. Maar daar wacht hem een nieuw dilemma: kiest hij voor de Bovenwereld of de Onderwereld? En dan is er ook nog Allemansland, waar hij liever niet komt.
Rust vindt hij niet, want de vrouwen blijven hem achtervolgen. Als het niet zijn leerlingen zijn, dan wel anderen: zijn eigen vrouw, een moeder van een drenkeling en zelfs gevleugelde engelen. Wordt hij een vreemdganger of blijft hij een besluiteloze twijfelaar? Komen verlangens tot leven of blijft alles bij dromen?
Het lezen van De Last is geen last, maar een intense ervaring. Weer een geraffineerd verhaal van Nico Kwakman. Perfect voor liefhebbers van meeslepende fantasy. Fantastisch.

Meer recensies van Frits