Zeer de moeite waard
Zonder voorkennis of verwachtingen begon ik aan dit boek. Al snel werd ik het verhaal ingezogen. Het is een oorlogsboek, een liefdesverhaal, een historische roman, een ode aan nieuw leven en een ode aan het leven zelf.
Als het allemaal fictie geweest zou zijn, had ik het trouwens ook een prachtig boek gevonden. Dat het deels berust op feiten, maakt het verhaal extra boeiend en belangrijk. Dit deel van de geschiedenis kende ik niet. En volens mij zeer velen met mij niet.Het is goed dat het nu (eindelijk) verteld wordt. En dat wordt heel mooi gedaan door Tessa Vrijmoed. Inmiddels heb ik het al aan diverse vriendinnen aangeraden en krijg positieve reacties op mijn tip.