Compleet van de wijs

Verhalen vormden voor Kristie Raaijmakers een rode draad door haar leven. Met haar neus in de boeken of met een pen in haar hand. De ‘Rock & Flirt’ serie is in 2022 verschenen en krijgt nu een blogtour met vijf bookstagrammers. Vandaag mag ik de blogtour van de ‘Rock & Flirt’ serie aftrappen. Tijdens deze blogtour mag ik alle vier de boeken van deze serie recenseren, hoe gaaf is dat!

Fleur woont in Utrecht en houdt van zingen op feesten en partijen. Naast het zingen, bezoekt zij regelmatig festivals en flirt ze er aardig op los. Haar bijnaam is daarom ook ‘Fleur Flirt’. Aandacht van mannen heeft ze wel, alleen niet voor lange duur. Hoe feestelijk en vrolijk haar privéleven is, hoe saai en vreselijk haar werk is. Ze werkt voor Lea, die ook wel ‘The Bitch’ genoemd wordt. Fleur wil het over een andere boeg gooien.

Wanneer Fleur de kans krijgt om te zingen bij het evenement voor jong talent Utrecht on Stage, moet ze even slikken. Ze moet namelijk een duet zingen met de band Misty Figures. Zij worden steeds populairder in Nederland en iedereen ligt aan hun voeten, maar Fleur heeft niet zo een goede ervaring met frontman Jeff. Jeff en Fleur hebben elkaar op een feestje ontmoet en Jeff heeft een hekel aan Fleur. Fleur vindt hem niet sympathiek, maar wel knap. Wanneer Jeff met Fleur gaat oefenen, lijkt het een heel ander persoon. Fleur raakt er in de war van. Als dit maar goed komt...

Het eerste boek is een sterke opening van de serie, ik ben heel erg benieuwd naar de andere drie delen. De verhaallijn is origineel en leest erg prettig. De schrijfstijl van Kristie Raaijmakers is vlot en levendig, heerlijk om bij weg te dromen!
Het verhaal is vanuit ik-perfectief geschreven, dit vind ik erg fijn lezen omdat je meer de gedachtes en gevoelens van hoofdpersoon Fleur kan ervaren. Fleur is een leuk, realistisch en levendig personage. Jeff en Fleur draaien om elkaar heen, maar de chemie is voelbaar. De personages zijn goed uitgewerkt en maken het verhaal compleet. Auteur Kristie weet de knappe mannen wel goed te beschrijven.
In het eerste deel draait het vooral om frontman Jeff, maar je maakt ook kennis met de andere bandleden. Bij elk deel staat er een ander bandlid centraal. Ik kijk er naar uit om het volgende deel te lezen, daar gaan we meer over Johan te weten komen.

Om het verhaal helemaal compleet te maken is er een Spotify playlist toegevoegd aan het verhaal.

Meer recensies van Gabriella Carmen Martinez