Het mysterieuze Kamogawa Café

Asian Literature is een van mijn favoriete geworden! Ik heb al meerdere boeken gelezen en er ligt er nog een te wachten. Het zijn verhalen met emotie, maar geen spanning. Heerlijk om bij weg te dromen en te ontspannen.

Het mysterieuze Kamogawa Café in Kyoto is niet makkelijk te vinden. Het café heeft een onduidelijk advertentie omdat ze geen groot publiek willen trekken. De eigenaar Nagare en zijn dochter Koishi hebben een speciale gave, zij zijn echte food detectives. Zij kunnen namelijk aan de hand van persoonlijke verhalen elk gerecht namaken dat je zo graag nog een keer wilt eten. Er komen verschillende gasten langs die graag een gerecht nog een keer zouden willen proeven om zo in gedachten even terug in de tijd te gaan naar een plek of geliefde.

Dit boek is er als prachtige hardcover uitgave bij HarperCollins. De auteur heeft de onderwerpen liefde, eten en nostalgie gecombineerd tot een hartverwarmend verhaal. De schrijfstijl is eenvoudig, waardoor het verhaal prettig leest. Het boek is opgedeeld in meerdere delen en elk deel heeft zijn eigen gerecht wat centraal staat.
Het verhaal is liefdevol en zit vol met levenswijsheden. Dit boek behoort tot één van mijn favoriete Asian Literature tot nu toe.

Meer recensies van Gabriella Carmen Martinez