Kerst in de holiday cottage
Sarah Morgan is een bestsellerauteur met tientallen romans op haar naam. Deze zomer heb ik ‘Die zomer met jou’ mogen lezen en was ik erg enthousiast over haar boek.
Het verhaal gaat over Imogen, zij is een echte workaholic. Haar privéleven is heel interessant, maar wel verzonnen. De ene na de ander leugen over haar leven verzint zij. Zelfs de foto op haar bureau is niet echt van haar. Ze verteld haar collega’s dat ze de feestdagen met haar familie door zal brengen, maar eigenlijk zit Imogen alleen op de bank. Maar dan maakt zij een fout met haar leugens en moet ze verplicht een maand vrij nemen. Wat moet zij doen een maand lang in haar eentje? Dorothy is de favoriete klant van Imogen en biedt haar de cottage in Cotswolds aan. Het is een heerlijk dorp met vriendelijke inwoners. Maar dan blijkt Dorothy een groot geheim te hebben!
Dit verhaal wordt vanuit verschillende perspectieven verteld. Elk personage zit in een andere levensfase waardoor dit boek geschikt is voor iedereen. Je kunt altijd wel met iemand of een gebeurtenis identificeren. De personages zijn realistisch.
Het verhaal is levendig en emotioneel geschreven, maar ook met humor. Tijdens de eerste paar hoofdstukken moest ik even wennen aan het verhaal, maar daarna las het verhaal als een trein. Door verschillende verrassingselementen in het verhaal kon ik het boek moeilijk wegleggen. Een heerlijk hartverwarmend winters verhaal.
De illustratie en kleuren van de cover vind ik prachtig, maar de kaft is glimmend. Door de glans vind ik het een goedkopere uitstraling krijgen.