Kleine gelukjes

Ada heeft haar plek op de middelbare school nooit kunnen vinden, gaat haar dat wel lukken tijdens haar nieuwe fase? Met haar pannenkoekenplant George gaat zij dit avontuur aan!
Ada gaat studeren aan de universiteit in Gent en heeft een lijstje gemaakt met dingen die ze graag wil doen. Ze probeert haar plek in de wereld te vinden. Één van haar broers woont ook in Gent, hier heeft Ada veel steun aan. Er komen ook andere bijzondere mensen en momenten op haar pad. Dankzij de bijzondere en liefdevolle mensen om haar heen, beleeft Ada kleine gelukjes.

Dit boek geen klein gelukje, maar een groot geluk! Wat een prachtig, liefdevol en hartverwarmend verhaal en een heerlijke schrijfstijl. Het verhaal leest vlot, is soms herkenbaar en is moeilijk weg te leggen. Dit boek komt uit de categorie YoungAdult, maar is een aanrader voor alle leeftijden. Er komen meerdere verwijzingen naar andere boeken, wat ik als boekenliefhebber een leuke toevoeging aan het verhaal vind. Hoofdpersonage Ada is een fijn personage en goed uitgediept. De andere personages zijn van toegevoegde waarde aan het verhaal. Ada maakt een grote groei mee in dit verhaal, dit is liefdevol en bijzonder beschreven. Een verhaal over jezelf en de wereld ontdekken, over liefde en vriendschap.

Voor elke boekenliefhebber is dit een must read!

Meer recensies van Gabriella Carmen Martinez