Lichtjes in de molen

Lindi Melse heeft eerder twee romans en één kort verhaal uitgebracht, maar dit verhaal wordt het eerste wat ik van haar ga lezen. Ik kan je wel verklappen, na het lezen van dit verhaal gaan de romans op mijn TBR lijst.

Het verhaal gaat over Wietske en ze werkt op de redactie. Communicatie vindt zij erg belangrijk, maar helaas gaat het niet altijd even goed. Haar collega’s vinden haar te direct, veeleisend en dwingend. Wanneer ze verplicht met vakantie moet, gaat ze terug naar de boerderij van haar ouders. Wietske is uit het dorp Moledoarp gevlucht na een gebeurtenis met Foppe. In het kleine dorp Moledoarp met maar vijfhonderd inwoners, komt ze Foppe continu tegen. Wietske kan niet wachten tot haar vakantie weer over is en zij terug kan naar de grote drukke stad. Maar toch twijfelt zij… kan het dorp toch iets voor haar zijn?

Een heerlijk verhaal met romantiek en humor. De verhaallijn vind ik een beetje voorspelbaar, maar wel vermakelijk. Zeker een aanrader om te lezen! De schrijfstijl is vlot en met humor. De personages hebben karakter en zijn realistisch. Het zusje van Wietske brengt levendigheid in het leven van Wietske.
Voor Wietske is communicatie belangrijk, maar toch kan ze nog een hoop leren. Tijdens dit verhaal maakt ze een persoonlijke groei door, erg fijn hoe dit onder woorden is gebracht. De cover is prachtig en past ontzettend goed bij het verhaal.

Alle romcom liefhebbers verzamelen voor ‘Lichtjes in de molen’.

Meer recensies van Gabriella Carmen Martinez