Masker van verraad
‘Masker van verraad’ is het debuut van auteur Emma Francis. En wat voor één! Het boek is uitgegeven als een prachtige hardback met goudfolie op de cover.
Rose is spion en leeft alleen in het niemandsland. Maar dan moet ze een oude schuld inlossen en krijgt ze een missie. Wanneer ze er voor moet zorgen dat de staat Waldenen ten val komt, gaat ze bij het kasteel als dienstmeid aan het werk. Door te infiltreren kan ze alles van dichtbij mee maken en komt zij meer te weten. Wanneer ze een band opbouwt binnen de kasteelmuren, wordt het toch wel erg moeilijk voor haar. Kiest ze voor de missie? Of toch om haar hart te volgen?
In het begin is het even inkomen voor de lezer, er komen namelijk veel namen van personages en gebieden aan bod. Maar uiteindelijk leest het verhaal soepel weg. Ik miste een plattegrond van de gebieden in het boek, hierdoor was het verhaal misschien nog duidelijker geweest.
Personage Rose heeft een sterk karakter en komt rebels over. Haar dappere houding en doorzettingsvermogen maakt haar een tof personage. De thema’s verboden liefde en oorlog komen samen in een spannend boek wat moeilijk weg te leggen is. De schrijfstijl van het boek is meeslepend en houdt de aandacht van de lezer vast. Het einde vond ik verassend, dit had ik zeker niet verwacht.
Ik ben benieuwd naar de volgende boeken van Emma Francis!
Ik ben benieuwd naar de volgende boeken van Emma Francis!