Onder vuur
Nick de Koning is het pseudoniem van een arts en schrijver. Voor Kliniek Zuid serie schrijft hij uit eigen ervaring en de actualiteit rondom de groeiende business van cosmetische chirurgie.
Het derde deel van de Kliniek Zuid serie past met de cover weer goed bij de andere delen. Welke problemen zal Caro en haar team in dit boek tegenkomen?
Na een lange verbouwing gaat de kliniek eindelijk weer open. Caro heeft de scheiding achter de rug en kan nu haar gelukkige leven met Felix voortzetten. Alleen gaat Felix tijdelijk naar Duitsland voor een project. Caro heeft de woonboot voor zichzelf en kan de kinderen uitnodigen. Sofie maakt het gezellig met Caro maar Teun komt niet opdagen. Teun heeft weer contact met Melle en dit brengt een hoop problemen met zich mee. Maar ook de kliniek krijgt problemen wanneer de inspectie van de Belastingdienst op de stoep staat. Caro weet niks van de financiën, want hier was haar ex-man Robbert verantwoordelijk voor.
Maar niet alleen Caro haar leven veranderd, ook die van Marc en Esma veranderen. Esma wil de liefde weer een kans geven en vraagt haar moeder om hulp. Wanneer ze gekoppeld wordt blijkt het een droomman te zijn. Maar is zijn karakter net zo mooi als zijn uiterlijk?
Een fijn geschreven verhaal die overkomt als een soap. Het verhaal is duidelijk en vlot geschreven, je leest het makkelijk weg. Alle personage hebben hun eigen problemen en deze komen ook uitgebreid aan bod, zoals een echte soap serie. De boeken lopen goed in elkaar over. Waar het eerste deel vol zat met spice, is er in dit boek bijna niks te vinden. Het verhaal en de gebeurtenissen komen minder spectaculair over als de eerdere twee delen. In het derde deel worden veel gebeurtenissen uit de eerdere boeken herhaald, dit vond ik erg jammer. Dit deel had geen spannende cliffhanger en voelde als een afsluiter van de serie.