Precies de juiste snaar
Mijn recensie van de eerste twee delen heb je al kunnen lezen op Instagram en Hebban.
Is het derde deel net zo een succes?
Jill is bruiloftsfotograaf en heeft geen plezier meer in haar werk. Met de bruiloftsfotografie heeft ze moeite om elke maand rond te komen. Haar grote droom is om te werken als muziekfotograaf, toch durft zij deze sprong niet te wagen.
Haar beste vriend Ruud biedt haar een baan aan als muziekfotograaf voor zijn band Misty Figures. Jill en Ruud zijn al twintig jaar bevriend. Ruud zorgt plotseling voor vlinders bij Jill. Haar gevoelens veranderen voor haar beste vriend, maar dit wil zij eigenlijk niet. Zou er een kans bestaan dat de gevoelens wederzijds zijn? Durft Jill haar vriendschap en haar nieuwe baan op het spel te zetten?
De band tussen Jill en haar ouders verloopt alles behalve soepel, maar haar opa en oma zijn haar steun en toeverlaat. De liefde en emoties rondom haar familie is sterk en goed verwoord. Een gebeurtenis was emotioneel zwaar vond ik (ik ga niet verklappen welke).
Ruud heeft heftige gebeurtenis meegemaakt toen hij kind was, maar blijft dit opkroppen. Uit zelfbescherming duwt Ruud Jill regelmatig weg. Kan hij zijn hart openstellen?
“ꜱᴏᴍᴍɪɢᴇ ᴍᴇɴꜱᴇɴ ᴢɪᴊɴ ʜᴇᴛ ᴡᴀᴀʀᴅ ᴏᴍ ᴀʟ ᴊᴇ ꜱᴄʜᴀᴀᴍᴛᴇ ᴠᴏᴏʀ ᴏᴠᴇʀʙᴏᴏʀᴅ ᴛᴇ ɢᴏᴏɪᴇɴ”
De andere personages uit eerdere delen aan bod: de relatie tussen Fleur en Jeff, maar ook Danique en Johan. Erg leuk om te weten hoe het met hun gaat. Ook in dit boek leer je de hoofdpersonages goed kennen en bouw je een band met ze op. Dit boek heeft een fijne slow burn trope, maar met genoeg emotionele momenten. Het boek valt onder de categorie feelgood, maar het is feelgood met een emotioneel randje.
Auteur Kristie Raaijmakers heeft een fijne vlotte, levendige en gedetailleerde schrijfstijl. De opbouw van het verhaal geeft je een duidelijk ervaring tijdens het lezen. Door deze manier van schrijven ervaar je alle momenten vol emotie, de goede maar ook de slechte. Dankzij de sterke dialogen en duidelijke beschrijving van de setting kun je het verhaal goed inbeelden. Er is een kleine hint naar het volgende deel, wat mij erg nieuwsgierig maakt.
Kortom: ook dit boek was weer een succes!
Is het derde deel net zo een succes?
“ꜱᴏᴍᴍɪɢᴇ ᴍᴇɴꜱᴇɴ ᴢɪᴊɴ ʜᴇᴛ ᴡᴀᴀʀᴅ ᴏᴍ ᴀʟ ᴊᴇ ꜱᴄʜᴀᴀᴍᴛᴇ ᴠᴏᴏʀ ᴏᴠᴇʀʙᴏᴏʀᴅ ᴛᴇ ɢᴏᴏɪᴇɴ”
Kortom: ook dit boek was weer een succes!