The North Wind

Het boek is een plaatje om te zien met de prachtige sprayed edges. Dit boek is het eerste deel in de serie: ‘De vier winden’

Elk boek zal gaan over een van de vier Windgoden. Elke God is verbannen naar een uithoek van de aarde. Omdat de Noordenwind het kortste strootje had getrokken, kreeg hij het Dodenrijk.

“ᴍɪꜱꜱᴄʜɪᴇɴ ᴋᴜɴɴᴇɴ ᴡᴇ ꜱᴀᴍᴇɴ ᴀʟʟᴇᴇɴ ᴢɪᴊɴ.”

In dit boek maak je kennis met Wren, zij woont alleen met haar zusje Elora. Zij doet alles voor haar zusje sinds de dood van hun ouders. Samen wonen zij in een dorp genaamd Edgewood in het Grijs, waar vrouwen als offer aan de koning worden aangeboden. Tijdens het feest kan de koning uit zeven vrouwen kiezen. Wie wordt uitgekozen tijdens het feest, zal niet meer terugkeren naar het dorp. Zij zal een inwoner worden van het Dodenrijk. Het zusje van Wren wordt uitgekozen voor het Dodenrijk, maar daar is Wren het niet mee eens. Het Dodenrijk is in gevaar en de verdediging neemt af. De duisterdolers zijn een dreiging. Maar dan komt er nog een gevaar uit een onverwachtse hoek!

Wren is een sterke personage met verschillende problemen die zij onder ogen zal moeten komen. Doordat zij altijd haar eigen weg gaat en eigenwijs is, brengt haar dit regelmatig in de problemen. Haar doel is om een onsterfelijke God te doden. Maar hoe? Door het verhaal heen maakt zij een groei en verandering door.

“ᴋᴇɴɴɪꜱ ɪꜱ ᴍɪᴊɴ ᴡᴀᴘᴇɴ. ᴋᴇɴɴɪꜱ ɪꜱ ᴍᴀᴄʜᴛ.”

Het verhaal is geïnspireerd op Hades en Persephone (mijn favoriet!) en Belle en het beest. Al voelt het eerste deel van het boek voelt als een mix van Hunger Games en de eerste hoofdstukken van ACOTAR. Je leest het verhaal in ik-perspectief vanuit de hoofdpersoon Wren. Haar gevoelens, gedachtes en keuzes zijn duidelijk verwoord. Haar persoonlijke groei en de inzichten die zij daardoor krijgt zijn goed verwoord en realistisch. Voor mij hadden de gevoelens en gedachtes van Boreas iets meer naar de voorgrond mogen komen.
De schrijfstijl is prettig, simpel en realistisch, het verhaal neemt de lezer vanaf bladzijde één mee. Ik kon niet stoppen met lezen zo goed zat het verhaal in elkaar. Wanneer het verhaal even leek in te zakken, volgde er meteen een spannende cliffhanger aan het einde van het hoofdstuk. Ik ben heel erg benieuwd naar de andere delen van deze serie!

Er komen verschillende tropes naar voren: enemies to lovers, only one bed, forced marriage, slow burn en taart. Ja, je leest het goed: taart.

Dit is een fantasy boek waar ik nog lang aan zal denken.
De andere delen komen meteen op mijn TBR!

4.5★

Meer recensies van Gabriella Carmen Martinez