Geluk vinden begint bij jezelf.
Emma een jonge dertiger, lijkt alles voor elkaar te hebben. Ze geeft een bomvolle agenda met werkafspraken, kooklessen, vrijwilligerswerk avondlessen en nee zeggen vindt ze lastig, omdat ze graag wil voldoen aan het ideaalbeeld dat van haar wordt verwacht.
Wanneer een plotselinge gebeurtenis haar leven op zijn kop zet, krijgt ze het steeds moeilijker met te doen of alles perfect is. Op een gegeven moment komt ze op het punt dat ze het allemaal niet meer weet en dat het perfectionisme haar geluk in gevaar brengt. Is geluk vinden wel zo eenvoudig?
Wat een fijne schrijfstijl heeft Valerie. Je wilt gewoon door blijven lezen, want je wilt echt weten of het Emma gaat lukken om de kunst van gelukkig zijn te gaan vinden. Je ziet Emma echt groeien tijdens het verhaal, hoewel ik haar soms ook wilde zeggen doe nou eens niet zo perfect en denk ook eens aan jezelf. Zelfzorg is dan ook een belangrijk onderdeel in dit boek en dat is ook echt iets wat Emma heeft moeten leren en je wordt helemaal meegezogen in dit proces. Deze quote uit het boek vind ik daar echt bij passen: Je laat los wat je kent en je begint met iets nieuws. Het onbekende is altijd een beetje eng.
Wat een geluk heeft Emma met zo’n lieve vriendin die altijd voor haar klaar staat en ook haar collega Jens bij wie ze terecht kan. Zulke mensen zijn echt goud waard in het leven. Tijdens het lezen van het verhaal heb ik het ook niet droog kunnen houden en kwamen sommige stukken over rouw echt binnen. De manier waarop het beschreven wordt komt echt bij mij binnen. Wat mij betreft is dit boek echt een aanrader om te lezen met mooie echte thema’s verwekt in het boek. Want Elke dag is een kans om je leven te veranderen..
Ik geef het dan ook ⭐️⭐️⭐️⭐️
Quote: Kies voor de mensen en dingen die je gelukkig maken. Want samen met anderen die je graag ziet, dingen doen die je graag doet, dat is de kunst van gelukkig zijn.
Ik geef het dan ook ⭐️⭐️⭐️⭐️