Voor een thriller ontbreekt er te veel
Lucy heeft de halve finale van het tv-spel Bloed gehaald, hetzelfde geldt voor Colin. Voor Lucy is het duidelijk dat er onzuivere belangen achter het spel zitten. De vraag is alleen of ze de kans krijgt om dit te openbaren en of ze haar toekomst met haar zoontje Alec kan veiligstellen. Lucy moet alles op alles zetten om in het spel te blijven, maar tegen welke prijs?
'De serie is zeer toegankelijk geschreven.' – Recensent Gea
Hanneke Meier schrijft al zo lang ze zich kan herinneren. Als veertienjarig meisje typte ze haar eerste echte verhaal. Door een terloopse opmerking van haar man, met wie ze in Limburg woont met zoon, twee katten en een hond, werd het idee voor 'Lucy' geboren. Het verhaal is in drie korte delen als serie in het najaar van 2022 uitgebracht. Lucy 3 sluit naadloos aan op de eerste twee delen van de serie en het is dan ook nodig om de delen op volgorde te lezen.
De schrijfstijl die Meier in de eerste twee delen heeft laten zien, hanteert ze ook in dit derde en laatste deel. De serie is zeer toegankelijk geschreven en richt zich vooral op jong volwassenen die houden van romans met een vleugje spanning. Qua perspectief verandert er evenmin iets. Het verhaal blijft vanuit Lucy’s oogpunt beschreven, waardoor de overige personages niet even goed tot leven komen.
Bij de laatste opdrachten krijgt Lucy’s alter ego Jezebel een grotere rol, maar het zorgt voor hetzelfde weifelende karakter van Lucy dat ook in het eerste deel op de voorgrond trad. Voor lezers die geïnteresseerd zijn in shooter games kan Jezebel een toegevoegde waarde zijn. De spanning in Lucy 3 is redelijk. De doorsnee thrillerlezer zal niet omver geblazen worden, mede doordat er geen plotwendingen in het verhaal te vinden zijn. En gezien de titel van de serie in combinatie met het perspectief is er van een echt spannende ontknoping ook geen sprake.
Auteur Hanneke Meier heeft met de 'Lucy'-serie een drietal leuke, ontspannen delen uitgebracht, die zich het beste laten omschrijven als New Adult met een dikke saus feelgood. Voor het thrillergenre ontbreken de spanningsbogen, de plotwendingen en een zinderende ontknoping.
Reageer op deze recensie