Wie spreekt de waarheid?
Ellen voedt haar puberzoon Mick alleen op na het overlijden van haar man na een noodlottig ongeval. Ellen is leerkracht en counselor op de middelbare school van haar zoon. Er zijn steeds vaker woordenwisselingen en ruzies tussen Ellen en Mick en Ellen zoekt hierbij hulp van haar zus Jolijn en ze raadpleegt regelmatig de tarotkaarten die ze van haar moeder heeft geërfd.
Mick en zijn vriendengroep houden van uitdagingen en ze schuwen het gevaar niet.
Als de klas van Mick op eindexamenreis gaat naar Texel en één van de leerkrachten door ziekte niet mee kan, besluit Ellen in een opwelling mee te gaan. Hier is Mick niet blij mee. Op Texel wordt Ellen plots geconfronteerd met de activiteiten van de vriendengroep en met het vreemde gedrag van Mick. Als er plots een leerling komt te overlijden vraagt ze zich af in hoeverre ze Mick nog kan geloven. Wie spreekt de waarheid?
Het verhaal wordt afwisselend verteld door Ellen en door Wout, een jongen uit de vriendengroep. Her is vlot geschreven met veel dialogen maar daardoor miste het ook wat diepgang naar mijn idee. De klik met de personages voelde ik niet en naar mijn gevoel ging het boek meer richting young adult boek. De belangrijke rol van de tarotkaarten vond ik wat ver gezocht. Daarom *** . Dank aan de Crimecompagnie dat ik dit boek mocht lezen.