Komt langzaam op gang maar groeit naar een topper (#2025-05)

Ger van der Pluijm 07 februari 2025
Het boek valt voor mij in 4 delen uiteen. De inleiding is (veel) te lang, die had wel een 100 tal pagina's korter gekund. Dan begint de missie met in de hoofdpersoon Kane Ridely - het thriller deel. Hij wordt als geheim agent meegestuurd met een supermoderne onderzeeboot, die net als het Stealth vliegtuig onzichtbaar voor de radar zou moeten zijn. Maar dan wel met een totaal andere technologie, namelijk een soort spiegeltjes op de gehele romp, die met het licht 'spelen' om onzichtbaar te worden. Dan gaat het mis en is Kane de enige overlevende, maar wel 24 jaar later. Dit is dus het SF-deel. Nadat de missie alsnog geslaagd is (logisch in een Amerikaanse thriller), volgt er nog een epiloog, waarin we lezen hou het met de hoofdpersoon en zijn naasten verder vergaat. Dat vind ik super, een slot dat niet plotseling met de oplossing stopt.
Wat mij betreft een zeer geslaagde opvolger van zijn debuut thriller 'Ik ben pelgrim'.

Meer recensies van Ger van der Pluijm