Ouderwets spannend met een Nederlands sausje (#2024-66)

Ger van der Pluijm 01 november 2024
Het zal je maar gebeuren: je leent de Nachtwacht uit aan een bevriend museum en je komt er dan achter dat het een vervalsing is! Zie daar het Nederlands sausje. Zo heb ik toch al menige thriller - van een buitenlandse auteur - gelezen die nadrukkelijk met Nederland te maken heeft of in Nederland afspeelt.
Ook dit verhaal van Maclean is weer lekker spannend en daarmee ook ontspannend. Wel moet me van het hart dat op de voorkant staat dat het verhaal geschreven werd door Alistair MacNeill (?!), betreft dat een drukfout, of is het werkelijk door een bijna naamgenoot geschreven?? Het zal een drukfout zijn, want ook volgens Hebban is het gewoon een Maclean boek.
Wel vallen er in dit boek - ook weer niet ongebruikelijk bij Maclean - veel doden. Dat komt natuurlijk dat zijn boeken altijd voor een deel gebaseerd zijn op het overrompelen van de tegenstander. Gewoon degelijk en volgens verwachting, daarom 4 sterren.

Meer recensies van Ger van der Pluijm