Een tijdloos sprookje voor de hele familie!

gerard28 09 maart 2025
Ik las het sprookje voor rond kerst voor de kinderen, maar kom nu pas toe aan een recensie. Waarom? Omdat ik het net opnieuw las op vakantie voor mijzelf. Maanden NA kerstmis. Zo goed is het. Het is geschreven als een sprookje door Hans Christian Andersen, maar dan moderner. Wel zo tijdloos en elegant.
Het verhaal is simpel en rechtlijnig (speelgoed komt tot leven om kerst te redden nadat de kerstster van de piek op de kerstboom is gevallen) maar gaat heel diep. Voor en kind is het een avontuur, voor een volwassen lezer een verhaal over een uit elkaar gevallen familie die terug samen komt. De hoofdpersonages, een ballerina en een teddybeer zijn memorabel en grappig. Zeker de knorrige teddybeer. Dat is weer eens wat anders dan pure liefelijkheid.

De illustraties zijn al even mooi. Het zijn deels aquarellen met pen en deels digitale tekeningen in dezelfde stijl. Ze zijn sfeervol, gedetailleerd en er zijn er héél veel. We waren onder de indruk dat één persoon (J.J. Gasia) dit allemaal zelf heeft gedaan. Wij kijken alvast uit naar een volgend boek!

Meer recensies van gerard28