Bijzonder boek dat veel verwarring bij mij creëert.
Het verhaal speelt zich af vanuit twee perspectieven:
Enerzijds ontmoet de 19-jarige Roos op haar wereldreis al heel snel een vriend, waar zij zich in mijn beleving al snel aan vastklampt. De reis krijgt vooral diepte door het veelvuldig gebruik van drugs.
Roos’ afhankelijkheid van zowel Lugi als de drugs wordt hier door Masja prima weergegeven.
Haar ervaringen in met name de bergen van de Himalaya vond ik wat “vlak”…
De overgang van de dromerige wereldreis naar de eenzaamheid en de hardheid van het straatleven bij “thuiskomst” (waar zij geen thuis meer aantreft) is shockerend.
Bij mij was er voortdurend sprake van verwarring:
Wat moet dit voor Roos een ontzettend heftige tijd zijn geweest!
Maar deze verwarring blijkt achteraf echt onder mijn huid zijn gaan zitten en heeft mij meer begrip voor het dakloos zijn gebracht.
In de stad waar ik woon , met op straat en in de parken veel daklozen, met bovendien een noodopvang voor hen in onze straat, geeft De Soepbus mij heel veel momenten om anders tegen het dakloos zijn aan te kijken.
En ik neem aan dat juist dát de bedoeling is van Masja!
Haar ervaringen in met name de bergen van de Himalaya vond ik wat “vlak”…
Bij mij was er voortdurend sprake van verwarring:
Wat moet dit voor Roos een ontzettend heftige tijd zijn geweest!
En ik neem aan dat juist dát de bedoeling is van Masja!