Vloek der Oudsten - Registers van het Noordland (2e deel)
Het tweede deel van fantasy-serie Registers van het Noordland. Wat was ik blij toen het boek bezorgd werd.
We gaan verder in het avontuur van Maro, Jona en Frederick. Ze komen aan op het eiland Holm voor nieuwe avonturen, maar zeker ook verrassende ontdekkingen!
Persoonlijk ben ik fan van de schrijfstijl van Lammert: de zaken worden goed uitgelegd en het zorgt ervoor dat je gemakkelijk de wereld betreedt. Je zweeft als het ware door het verhaal, tussen de personages door.
Ik kon het waarderen dat in dit boek emoties niet al te veel op de voorgrond kwamen, in tegenstelling tot het eerste deel. Wel vond ik de afwisseling tussen verschillende verhaallijnen soms wat snel omdat ik meer wilde doorlezen.
Ik raad zeker aan om ook dit deel te gaan lezen. Niet alleen om de eigentijdse manier van vertellen, maar ook om het gemak waarmee Lammert je meeneemt zijn wereld in. Deze reeks is zondermeer geschikt voor elke fantasy liefhebber. Ik geef dit boek 5 sterren.
Laat het derde deel maar komen! :)
Laat het derde deel maar komen! :)