Mooi sluitstuk van de serie
Naar mijn idee wordt deze serie steeds beter. Dit derde deel is een mooi sluitstuk van de serie, waarin we voor het grootste deel afgeronde eindes van alle hoofdpersonages lezen. Doordat ik de andere delen in een kort tijdsbestek gelezen heb, was ik nog goed op de hoogte van alles wat rondom de personages speelde. Het feit dat er wisselingen in persoon per hoofdstuk is, stoorde mij nu juist niet meer, terwijl dit mij in deel één soms een beetje tegenhield. Nee, in dit derde deel wilde ik juist gauw verder lezen om te weten hoe het met bijvoorbeeld Rylin zou aflopen. En dan kwam er een hoofdstuk vanuit Lena, wat ook spannend eindigde. Daar wilde ik ook het naadje van de kous van weten. En zo ging dat dus door. Voor mij werkte deze opzet in dit deel dus erg goed.
Katharine McGee weet de verschillende personages ook scherp neer te zetten. Ze zijn duidelijk allemaal anders van elkaar, hebben hun eigen trekjes en gedachtegangen. Dit doet ze heel goed. Als lezer is het daardoor makkelijker hen uit elkaar te houden, maar voorspelbaar maakt ze hen echter niet. En dat is mooi, want daardoor blijft de spanning erin. Alhoewel ik verder niets zal verklappen, kan ik wel zeggen dat ik het einde erg sterk vond. Ik ben zeer enthousiast over deze serie en schrijfster.