Waan of werkelijkheid?
Lydia van Houten is een Nederlandse auteur van zowel kinderboeken als boeken voor volwassenen.
Zij heeft dus verschillende thrillers geschreven waarvan ik Doodstil als eerste heb gelezen, dus was benieuwd naar nog meer thrillers van haar. Ik heb het Vervloekte huis gelezen en zeker deze is echt héél spannend. Het vervolg van deze thriller kwam met het boek RUIS. Dus heel benieuwd hoe het verhaal zal aflopen!
Met dank aan Uitgeverij Kabook en VrouwenThrillers.nl mijn recensie:
Achterflaptekst
Mikayla Jackson leidt een teruggetrokken leven in Canada, Rocky Roads.
Ze is haar herinneringen kwijt en wordt achtervolgd door waanideeën en hoofdpijnen.
De inwoners van Rocky Roads willen haar helpen maar ze vertrouwt niemand.
Ze krijgt de indruk dat er iets niet in de haak is en langzamerhand wordt het haar duidelijk dat het ziekenhuis Westwood iets gruwelijks te verbergen heeft.
RUIS is een thriller na ik verwachtte het vervolg van het verhaal van Vervloekte Huis, dus ik was heel nieuwsgierig naar hoe het zou aflopen met Mikayla.
Maar dit boek begon al heel anders en dat is ook zo gebleven. In het begin kon ik er geen touw aan vast knopen en had ik ook geen idee hoe ik dit moest interpreteren.
Stelt Mikayla zich aan, of gebeuren er inderdaad bijzonder verontrustende dingen in haar leven?
En vormen haar bizarre ervaringen wel de werkelijkheid, of beeldt zij zich alles in?
Na afloop heeft auteur Lydia ook nog uitleg gegeven in de leesclub en toen werd het mij pas duidelijk wat ik dus heb gelezen.
Intrigerende thriller, waarbij je je lange tijd afvraagt waar het verhaal nou naar toegaat?
Deze thriller is onvoorspelbaar met een heel apart plot. Door de goede en makkelijk schrijfstijl lees je het boek heel vlot.
Helaas zijn zulk soort thrillers niet aan mij besteed, want de verwarring was bij mij nog groter toen ik het boek uit had.
Dus dat heeft deze auteur er wel mee bereikt..verwarring alom. Dat geeft toch een onbevredigend gevoel, want ik had echt het vervolg van het Vervloekte huis in mijn gedachten.
Maak je dit als lezer nieuwsgierig, dan zou ik zeggen lees RUIS.
Ik geef het 2 **
Met dank aan Uitgeverij Kabook en VrouwenThrillers.nl mijn recensie:
Achterflaptekst
Mikayla Jackson leidt een teruggetrokken leven in Canada, Rocky Roads.
De inwoners van Rocky Roads willen haar helpen maar ze vertrouwt niemand.
Maak je dit als lezer nieuwsgierig, dan zou ik zeggen lees RUIS.
Ik geef het 2 **