Krachtige en prachtige roman

GerjoSchepers 06 februari 2025
Kim volgde ik al wat langer op haar account en genoot van haar flauwe schrijfsels “Barry gaf haar een kopje thee en eindelijk stopte ze met praten. Het was zoethoudthee.”

Toen ik las dat ze een roman heeft geschreven, heb ik het boek direct besteld via de plaatselijke boekhandel.

De flaptekst sprak me direct aan net als de prachtige kleurrijke kaft. De quotes aan het begin van het boek deden me glimlachen en extra beseffen dat ik een mooi leesavontuur ging beginnen.

En dat werd het. De krachtige en prachtige zinnen waar Kim bijna achteloos mee strooit maken dat ik het verhaal langzamer lees dan ik wil. Om er extra van te genieten. Al snel kruip ik in de huid van Martin die het eiland van zijn herinneringen en familie gaat bezoeken, het Noorse Særoy. Een eiland met nog geen 100 bewoners. En als het dan gaat stormen …
Lees het gewoon zelf, het is een literair cadeau om langzaam uit te pakken.

Langzamer dan een paar dagen ging het bij mij niet en het had nog wel weken door mogen gaan. Dus schrijf gauw een nieuw boek Kim.

Want een goed boek van jou is net als mijn lievelingstrui, die trek ik ook steeds opnieuw met evenveel plezier aan, zonder dat het verveelt.

En o ja de muziek in het boek is een extra presentje net als het noemen van een Noorse schrijver Knut Hamsun die ik geheel ontoevallig in de bibliotheek zag staan. Ga ik zeker eens van lezen.

Nu maar even afkicken met de flauwe schrijfsels komende periode zoals “het schijnt dat er zon is”. Op iedere pagina van Als het stormt schitteren de woorden je tegemoet.

Meer recensies van GerjoSchepers