Fascinerend boek over een familiegeschiedenis van een Duits gezin
Ik had het boek al meerdere keren zien tippen en het lag voor me klaar bij de bibliotheek (zonder reservering).
En ik wilde mijn 100e boek van het jaar een speciale laten zijn …. en dat is het geworden.
Een fascinerend verhaal over een moeder dochter relatie in het plaatje Idlingen. Hoe in het gezin de stilte regeert en niet iedereen daar goed mee kan omgaan.
Na een leven in Berlijn gaat Silvia terug naar haar oudershuis en ontmoet haar moeder na jaren weer.
Hun beider verhalen worden mooi uitgediept in het boek. Hoe word je gevormd door je eigen moeder en hoe ga je daarmee om in je eigen leven?
Ik kreeg voor beiden hoofdpersonages sympathie en werd naar wens bevestigd dat praten over je gevoel niet makkelijk is en het dan toch doen, zoveel moois oplevert.
Ik zeg gaat dat lezen!
Het andere boek van Alena al op mijn leeslijst gezet.
Ik zeg gaat dat lezen!
Het andere boek van Alena al op mijn leeslijst gezet.