AI remember dit boek voor altijd

GerjoSchepers 28 maart 2025
Al een tijd fan van Mariska Overman. Haar vorige boeken Eindspel en De zomer die alles was, waren al pareltjes.

En duizend stukjes overal werd een heel speciaal leesavontuur. Want na het lezen van het boek stond een online boekbespreking, georganiseerd door Ilona en mij, met Mariska op mij en een groep mede fans te wachten.

En wat heb ik weer genoten van het boek. Een boeiend thema: is rouwen met een rouwbot wel of niet helpend? Juweeltjes van zinnen. “De dood pakt woorden af.” “Kun je beste vriend zijn van iemand die dood is?”

En hoe geweldig de leesclub. Te horen hoe het verhaal is ontstaan. Te vertellen aan elkaar wat onze favoriete personages waren. Mooiste zinnen delen, niet te doen om te kiezen zeiden we allemaal. En vooral Mariska te zien genieten: glunderend van blijdschap door alle mooie reacties.

Om in woorden van Mariska te eindigen: een boek dat blijft plakken in mijn hoofd, als kauwgom aan een schoen.

Meer recensies van GerjoSchepers