Een historische roman over de Noorse familie Winther
Het boek won ik tot mijn grote blijdschap met een prijsvraag.
Een mooi familie verhaal over Cecilia en Karl Winther en hun drie kinderen. De familie behoort tot de hogere klasse in het Noorse Trondheim eind 19e eeuw.
Het is leuk om het leven in Noorwegen in die tijd te leren kennen. Katrine beschrijft dit heel beeldend.
Alles verandert in de familie als oudste zoon Christian met zijn vrouw vanuit Kristiania (nu Oslo) in het familiehuis in Trondheim komt wonen.
De relatie tussen vader en zoon en moeder en schoondochter komt onder spanning te staan. En dit heeft weer impact op de band met hun twee andere kinderen, Fredrik en Rose.
De liefde wordt op allerlei manieren getest tussen en met de verschillende personages. En heeft een onverwacht plot, wat het boek nog meer de moeite waard maakt.
Qua schrijfstijl dacht ik aan Katrina Widholm waar ik eerder ook van genoot.
Ik verheug me op het tweede deel dat in het voorjaar van 2025 uitkomt.
Qua schrijfstijl dacht ik aan Katrina Widholm waar ik eerder ook van genoot.
Ik verheug me op het tweede deel dat in het voorjaar van 2025 uitkomt.