Mijn reis naar Engeland komt dichterbij
Het Engeland van Jane Austen, speciale uitgave 250 jaar viering
Natuurlijk heb ik gehoord van de klassiekers Pride and Prejudice en Sense and Sensability, prachtige boeken van Jane Austen. Eerlijk gezegd niet gelezen, wel stukken uit de films en series gezien.
Ik ben geen Janeite, groot Austen liefhebber, dus een pelgrimage naar alle plekken waar Jane woonde, werkte of die ze beschreef in haar boeken zit er voor mij niet in.
Maar ik heb met plezier deze speciale reisgids gelezen, uitgebracht omdat volgend jaar 250 jaar Jane Austen wordt gevierd.
De rijkelijk geïllustreerde gids beschrijft niet alleen mooie plekken in districten als Hamshire, hier groeide Jane op, Londen, hier vertoefde ze regelmatig, of Bath, hier ging ze op vakantie, maar beschrijft ook haar leven.
Elk hoofdstuk dat ingaat op een regio of district start met een verwijzing naar de rol die het voor Jane speelde dan wel voor haar boeken of films. Erg leuk gedaan.
Ook aan een must have is voldaan: meerdere autoritten zijn opgenomen om de film locaties van Pride and Prejudice te bezoeken. En een die je een week lang laat genieten van haar favoriete district Hampshire.
Leestips over alles wat met Jane Austen te maken heeft verrijkt de gids. En ook informatie over reizen in Engeland en praktische tips ontbreekt niet.
Het was een groot plezier om dit speciale boek / reisgids te lezen. Ik maak voor een reis naar een vakantie bestemming altijd gebruik van een gids. En deze zou ik van harte hebben aangeschaft. Mijn reis naar Engeland is weer wat gestegen op mijn bucketlijst.