Een emotionele rollercoaster
Ik las het boek na mooie recensies hier op Insta en op Hebban. En het was inderdaad een prachtig boek.
Een jongen Quintin is niet meer op zijn plek in Nederland en wordt op aanraden en met steun van zijn Beppe naar Canada gestuurd.
In een streng religieus gezin wordt hij uitgedaagd om enerzijds in het reine te komen met zichzelf en anderzijds ook zichzelf te blijven.
Zijn nieuwe vrienden de Indiaan, Ruth en Mike helpen hem zijn ik weer terug te vinden. Dit ondanks de beproevingen die hij aan moet gaan in het gezin Decker en Fletcher.
“Het aantal mensen dat zich had afgevraagd wat er van mij terecht moest komen was vele malen groter dan degenen die onvoorwaardelijk achter me stonden en van wie ik wist dat ze me op zouden vangen.”
Lex zorgt ervoor dat ik helemaal in verhaal zat en schuwde de gruwelen niet ook zo te beschrijven. Dat zorgde voor een emotionele rollercoaster: van boosheid en verdriet naar blijheid en weer opnieuw.
Wederom een bevestiging voor me dat als je iemand met problemen ziet als mens en oprechte aandacht geeft vanuit je hart, iemand zichzelf kan (terug)vinden en weer kan opbloeien.
Een aanrader wat mij betreft!
Een aanrader wat mij betreft!