Met een appel door de geschiedenis
Bij Eva Jinek een tijdje terug dit boek horen aanprijzen door Paul de Leeuw.
En eindelijk kon ik het boek ophalen bij de bibliotheek.
Het was het wachten meer dan waard. Wat een geweldig boek. Een reis door de eeuwen startend met een appel van Doornroosje. Via tal van helden en heldinnen meer te weten komen over vrouwen kiesrecht, (misbruik van) macht van mannen (helaas), schilderijen met symbolen, straatnamen en de held of heldin erachter. De illustraties zijn zo mooi!
En ben je gelukkig(er) als je een held bent of in de geschiedenis boeken staat? Durf je voor je eigen geluk te kiezen? En maak je daarmee niet vanzelfsprekend(er) anderen ook gelukkig(er)?
Een boeiend leesavontuur. Een aanrader!
En eindelijk kon ik het boek ophalen bij de bibliotheek.
Een boeiend leesavontuur. Een aanrader!