Gemoderniseerde sprookjes over meisjes die weten wat ze willen, wat ze kunnen en wat ze waard zijn.
Een gebonden boek dat zonder stomfomslag net zo mooi is als mét, daar houd ik van. Dit juweeltje ligt prachtig in de hand en staat mooi in de kast. Geen wonder voor een auteur die honderden boeken meer geïllustreerd heeft dan geschreven. Maar zoveel zorg als er aan de buitenkant is gegeven, zo prachtig is het taalgebruik ook..
Wie kan zich Lampje nog herinneren? Mocht je dat boek van Annet Schaap nog gemist hebben, snel verandering in brengen. Want éénmaal gelezen raak je dat verhaal niet meer kwijt, sprookjesachtig mooi. Geen wonder dus dat ook bij dit boek alles op z’n plek valt: 7 sprookjes (van Grimm en van Charles Perrault) bewerkt tot een geheel eigentijds verhaal over zeven meisjes die niet alleen sprookjesfiguren zijn maar mensen blijken van vlees en bloed. Meisjes die weten wat ze willen, wat ze kunnen en wat ze waard zijn. Dus berg je ‘Want-Niemand-Weet-Dat-Ik-Repelsteeltje-Heet’, want weet jij eigenlijk de naam nog wel van de molenaarsdochter?