Over jezelf echt leren kennen wanneer het erop aan komt..
Wat een prachtig boek is dit! Calidas beschrijft hoe ze uit haar dagelijkse leven (Londen Notting Hill, baan in de media) stapt en durft te verhuizen naar een klein Schots eiland. Wat een tegenslag wacht daar op haar.. Ze wordt niet opgenomen in de gemeenschap, haar huwelijk sneuvelt, ze breekt beide handen en ontmoet nog veel ellende. Ze leert zichzelf echt kennen en overleeft toch in al die struggles op een stoere manier.
‘Ik ben een eiland’ is een verhaal over het buitengewone vermogen van de natuur om, wanneer je alles verloren hebt, in je behoeften te voorzien. Een magnifiek boek over eenzaamheid, veerkracht en zelfontdekking.
Om je helemaal te overtuigen, nog een quote van een andere meester in dit genre Raynor Winn (auteur van Het zoutpad): 'Rauw, pijnlijk, en door stormen geteisterd werk. Dit is wat echte afzondering betekent.'