Prachtige observaties en onverklaarbaar mooie momenten in heerlijke zinnen.

Gert-Jan van Rietschoten 17 januari 2024 Boekverkoper
We kennen allemaal Vonne van der Meer met haar ‘eilandgasten’. Een gastenboek, huisje Duinroos, een schoonmaakster en een heel stel problemen van vakantiegangers die in de wind lijken op te lossen. Dit boek van Hansen is de moderne, Duitse, écht mooie en actuele variant daarop (:

Je hebt het gevoel dat je het eilandleven werkelijk leert kennen:
de families waarin alle mannen op zee gingen werken, de vrouw die thuis blijft maar een afkeer heeft van de geromantiseerde beelden waar vrouwen over zee uitkijken en lijken te wachten. Integendeel: zij houden het leven draaiende op het eiland, tussen de toeristen. Maar de schone schijn die voor de toeristen wordt opgehouden staat haaks op de moeiten in de familie die uit elkaar valt. Niks romantiek, maar pijn. Prachtige observaties en hier en daar zeker ook simpele en onverklaarbaar mooie momenten in heerlijke zinnen.

Meer recensies van Gert-Jan van Rietschoten