Kijkje in het leven van de politie
Een zakkenroller aanhouden, een lichaam zoeken in een donkere woning, een slechtnieuwsgesprek voeren, iemand die suïcidaal is proberen te helpen, een reanimatie uitvoeren of een uit de hand gelopen ruzie sussen. Lieke doet het allemaal en soms zelfs op dezelfde dag.
Lieke Hester is hoofdagent bij politiebureau Burgwallen in Amsterdam. Ze blogt en volgt als Liekeschrijft, haalt graag ijskoffie en is gek op de reuring van de Wallen. In Het kan ook nooit normaal doet ze een boekje open over haar als agent. Haar inspirerende, beangstigende, spannende, grappige en altijd bijzondere verhalen zijn een ode aan haar werk, haar dappere collega’s en alle hulpverleners.
Met ingehouden adem dit boek al snel uitgelezen, wat een interessant maar ook heftig inkijkje op het werk van een agent! Dit boek laat de mooie, maar ook helaas mindere kanten van het werk zien, bepaalde gebeurtenissen blijven ook in mijn hoofd zitten en vind het zo knap hoe hun als agenten daarmee omgaan!
Lieke schrijft het ook met een vleugje humor waardoor ik vaak ook tussendoor lekker moest lachen wat het boek luchtig maakt. Niet alles is serieus en soms een grapje kan geen kwaad. Toch heb je bepaalde stukken waar ze geen blad voor de mond neemt en pittig overkomt wat meteen een andere wending geeft.
Verder is het boek vlot en duidelijk geschreven tot in de detail. Je beeld je echt in tijdens het lezen wat er allemaal wordt meegemaakt en daar hou ik van! Je zit er echt bij lijkt het wel. Ook merk je heel goed aan Lieke dat haar werk als agent haar passie is en ik vind het geweldig dat ze daar een boek over heeft geschreven.
Ondertussen is er ook een tweede deel uit, maar die volgt later!
Ondertussen is er ook een tweede deel uit, maar die volgt later!