Een realistische feelgood

23 november 2022
Claire neemt de oude naaisalon van haar oma over en ze besluit samen met Josie er een wensenwinkel van te maken voor de mensen die het met de feestdagen moeilijker hebben. De opbrengst gaat naar het verzorgingstehuis waar Claire's opa en oma zitten. Haar oma is dementerend en vergeet vaak dingen. Ze krijgen met het opknappen hulp van Stijn, een aannemer, en Jim die een bekende Nederlander is. Zou het lukken om een succes van de wensenwinkel te maken om zo de oudjes in het verzorgingstehuis een beter leven te geven? Je leest het in dit kerstverhaal. Geschreven door twee geweldige schrijfsters.

Wat een heerlijk verhaal die richting de kerst gaat. Alles komt gewoon goed zoals altijd met verhalen zoals deze. Saskia en Chantal hebben mij weer overtroffen, wat zijn die twee goed samen zeg! De karakters werden goed beschreven, het verhaal klopte in mijn hoofd, lekker zoetsappig.

Je leest het verhaal in 4 perspectieven, die van Claire, Josie, Stijn en Jim. Voor mij was het eerlijk gezegd eerst even moeilijk om er goed in te komen omdat elke hoofdstuk weer met een ander perspectief begon en mijn gedachten kunnen daar stiekem totaal niet tegen en knap ik vaak op zulke boeken af. In het begin na een paar hoofdstukken dacht ik, dit is niet mijn boek terwijl ik juist van zulke verhalen houd!
Maar echt, deze twee dames hebben het zo goed geschreven dat ik tot het einde erbij ben gebleven. Het ging niet alleen over liefde, maar er zaten ook serieuze en mindere elementen in wat goed erin paste. Het leven bestaat niet alleen uit liefde... scheiding, jezelf kwijt zijn, problemen op werk en eenzaamheid onder ouderen zijn in het echte leven ook een enorm groot probleem!

Mijn conclusie: je moet dit boek echt gelezen hebben! Je kan deze niet laten liggen. Je denkt oh is weer één of ander feelgood verhaal.... misschien is dat ook wel zo, maar het komt enorm overeen met het echte leven en dat ga je echt wel realiseren op het einde. Dit boek is 100% een aanrader, dus ik zeg: nu lezen!

Meer recensies van