Heerlijke winter feelgood

26 november 2022
''Een dag in december'' van Josie Silver is een onvergetelijk liefdesverhaal. Laurie is er zeker van dat liefde op het eerste gezicht niet bestaat. Het leven is geen romantische film toch? Maar dan, op een besneeuwde decemberdag, ziet ze vanuit de bus een jongen bij de halte van wie ze voelt dat hij de ware is Hun ogen ontmoeten elkaar, er is een magisch moment... en dan rijdt de bus door. Ze denkt dat ze de jongen nooit meer tegen het lijf zal lopen. Maar een jaar later stelt haar beste vriendin Sarah haar tijdens kerst voor aan de nieuwe liefde van haar leven. En dat is... de jongen van de bushalte. Vastbesloten om hem te laten gaan, gaat Laurie verder met haar leven, maar wat als het lot andere plannen heeft?
Het verhaal wordt gezien vanuit 2 mensen, Laurie en Jack. Heel het verhaal is lekker voorspelbaar maar sommige dingen zag ik ook echt niet aankomen. Alles word in detail beschreven wat ik ook erg leuk vind want dan krijg je er ook echt beeld bij. De hoofdstukken zijn niet heel lang, verspringen vaak van tijd waardoor je ineens een paar dagen of maanden verder bent dan waar je was. Heel het verhaal is lekker luchtig dus je vliegt er heerlijk doorheen.
Tijdens het lezen merk je hoe de personages zich gaan voelen tegenover elkaar, ik kon mezelf echt in hun verplaatsen, ik voelde hun emoties. En kerst is niet specifiek het onderwerp van dit boek terwijl het bij de meeste wel zo is. Dit is gewoon een lekkere winter feelgood!
Het einde was echt wel te raden maar dat maakt het juist niet leuker, ik heb erg genoten van dit boek en ik raad het zeker aan als je van feelgood houd. Je zwijmelt er echt bij weg! En zeg nou zelf, als je de cover van het boek al ziet, dan wil je het toch gewoon lezen... in mijn geval wel!