Middelmatige thriller met cliché eind.
Een beetje teleurstellend. Best wel een aangename schrijfstijl, maar het plot is niet erg boeiend. Voornamelijk doordat het hoofdpersonage, Anna, helemaal niet sympathiek en ook niet erg realistisch overkomt. Ze is een echte rijkeluis vrouw. Ze heeft personeel dat alles voor haar regelt: van inkopen doen, over koken, tot zelfs de kerstverlichting ophangen en een begrafenis regelen. Hierdoor verlies je als 'gewone mens' al een zekere voeling met dit personage. Anna reageert bovendien heel afstandelijk, kil en onrealistisch wanneer haar (bijna) ex-man, Alex, vermoord wordt. Dit terwijl ze nog maar pas uit mekaar zijn en ze duidelijk nog niet 'over' hem was. Dit wekt ook niet veel sympathie bij de lezer.
De rol van de politie in deze thriller is op het belachelijke af: ze lijken onderbemand en incapabel, hoewel we nooit echt te weten komen wat ze eigenlijk doen.
Het verhaal draait helemaal om Anna die een privé detective, Bart, onder de arm neemt en zich zelf ook ontpopt tot speurneus. Dat speuren verloopt relatief chaotisch, maar blijkt wel een goede voedingsbodem voor een romance tussen Anna en Bart die je al van mijlenver ziet aankomen en die vooral gebaseerd lijkt op culinaire ervaringen. Zowat elke maaltijd in dit boek wordt immers in detail beschreven en vaak worden deze maaltijden ook gedeeld door Anna en Bart (ook al voordat er sprake is van een romance).
Gelukkig wordt er wat spanning toegevoegd door een paar bedreigingen aan het adres van ons hoofdpersonage. Helaas zijn deze dreigingen zo indirect, dat zelfs Anna zelf deze niet serieus neemt (laat staan de lezer).
Anna vindt het dan ook niet nodig om de blijkbaar klungelende politie op de hoogte te brengen van de resultaten van haar en Barts speurwerk.
En, oh wat een verrassing, uiteindelijk vinden Bart en zij effectief de moordenaar of eigenlijk is het andersom: de moordenaar vindt Anna en zou haar effectief ook vermoord hebben ware het niet dat deze Anna eerst nog inwijdt in al zijn gedachtengangen en zo clichématig duidelijkheid schept voor de lezer over de verschrikkelijk onwaarschijnlijke gebeurtenissen die leidden tot de moord op Alex en deze moordintentie naar Anna.